Drobná kabína mimo mriežky je naplnená slnečným žiarením

Anonim

Drobná kabína mimo mriežky je naplnená slnečným žiarením

Drobné domy

Adam Williams

6. júna 2017

27 obrázkov

Majitelia Olivového domu stolujú vonku, na severovýchodnej strane domu, ktorý je najviac chránený pred slnkom a dostáva prevládajúci vietor od mora (Kredit: Mariana Bisti)

Poverený vytvoriť nízkoobslužný letný dom na Chalkidiki v Grécku, architektka Eva Sopéoglou navrhla a postavila túto malú mimopriemyselnú kabínu. Pomenovaný Olive Tree House, môže byť otvorený zvonka a je obložený perforovanými dekoratívnymi kovovými fóliami, ktoré vyplnia interiér slnečným žiarením.

Olivovníkový dom je skôr víkendový útočisko, než dom na plný úväzok, a nachádza sa vedľa olivového háje s výhľadom na more, odtiaľ jeho názov. S podlahovým priestorom len 21 m² (226 štvorcových stôp), bolo navrhnuté tak, aby bolo možné ľahko demontovať, ak je to potrebné.

Štrukturálne pozostáva z rámu gaštanového dreva a betónových základov a je zakončená šikmou vlnitou železnou strechou. So všetkými týmito kovmi sa to samozrejme bude horieť na slnku a my sme sa pýtali, či sa v ňom bude príliš horúco. Jeho steny sú otvorené tak, aby poskytovali skvelý výhľad a vetranie, a vetranie získané zo všetkých otvorov v stenách by malo pomôcť. Sopéoglou nám tiež povedala, že vnútorné usporiadanie vytvára prirodzený ponor.

Vytváranie perforácií a malých vykrajovacích listov na stenách bolo dosť zainteresovaným procesom a vyžadovalo CNC dierovacie zariadenie a prácu ručne s veľa času vynaloženého na prototypovanie a výrobu. Efekt je však pôsobivý a naozaj to robí mimo iných podobných projektov.

"Všetky komponenty budov boli vopred pripravené, ale dizajn sám starostlivo posúdil pozíciu slnka, aby zabezpečil tieňovanie a doplnenie názorov, " vysvetľuje architekt v tlačovej správe. "Obálka je perforovaný textilný vzor, ​​ktorý je inšpirovaný odtieňom olivovníkov." Keď sa slnko pohybuje v priebehu dňa, interiérové ​​priestory sú naplnené stále sa meniacimi tieňmi.

Rovnako ako Koleliba, Olive Tree House maximalizuje, aký priestor tu existuje tým, že zahrňuje polosúvanie. Vlastný interiér zahŕňa spálňu s veľkými úložnými skrinkami, ktoré slúžia ako rozdeľovače miestnosti. Táto oblasť sa spája s malou kuchynkou a nachádza sa aj WC, ktoré zahŕňa toaletu a umývadlo.

Na severovýchodnej strane domu sa obedujú obyvatelia vonku. Jedná sa o najtmavšiu vonkajšiu plochu a získava prevažujúci vánok od mora. Sprcha je tiež vonku, na južnej strane.

Olivovníkový dom je úplne mimo mriežky. Elektrina pochádza zo sústavy solárnych panelov, zatiaľ čo toaleta je kompostovací model. Voda sa skladuje v nádrži a do budúcnosti sa plánuje aj systém zachytávania dažďovej vody.

Dom olivovníkov bol dokončený v roku 2016.

Zdroj: Eva Sopéoglou

Olivovníkový dom sa nachádza na kopci s výhľadom na more v Chalkidiki, Grécko (Kredit: Mariana Bisti)

Inšpirácia za nezvyčajným kovovým obkladom Olivovníkového domu pochádza z jeho umiestnenia vedľa olivového hája (Kredit: Mariana Bisti)

Kovový obklad Olivovníkového domu vyplní interiér svetlom slnečného svetla (Kredit: Mariana Bisti)

Dom Olivovníkov má výhľad na more na Chalkidiki, Grécko (kredit: Mariana Bisti)

Olivový dom sa nachádza hneď vedľa olivového hája (Kredit: Elias Sopéoglou)

Spálňa Olivového domu sa otvára zvonku (Kredit: Mariana Bisti)

Steny olivového domu sa otvoria (Kredit: Mariana Bisti)

Dvojlôžková izba Olivového domu ponúka skvelý výhľad, keď sú múry otvorené (Kredit: Mariana Bisti)

Dokonca aj keď sú stenové panely zatvorené, Olive Tree House poskytuje nejaké vetranie (Kredit: Mariana Bisti)

Olivový dom bol dokončený v roku 2016 (kredit: Mariana Bisti)

Perforácie Olivovníkového domu boli opracované CNC routerom (Kredit: Mariana Bisti)

Dekoratívne steny olivovníkového domu, ktoré sú vidieť zblízka (Eva Sopéoglou)

Olivový dom v noci (kredit: Mariana Bisti)

Olivový dom v noci (kredit: Mariana Bisti)

Kuchyňa Olivovníkového domu (kredit: Mariana Bisti)

Olivový dom je obklopený krásnou krajinou (Kredit: Eva Sopéoglou)

Majitelia Olivového domu stolujú vonku, na severovýchodnej strane domu, ktorý je najviac chránený pred slnkom a dostáva prevládajúci vietor od mora (Kredit: Mariana Bisti)

Vonkajší jedáleň Olivovníkového domu (kredit: Mariana Bisti)

Olivový dom má iba 21 m² (226 štvorcových stôp) podlahovej plochy (kredit: Mariana Bisti)

Vchodové dvere na olivovníku (Kredit: Mariana Bisti)

Olivový dom sa otvára zvonku (kredit: Mariana Bisti)

Olivový dom meria len 21 m² (226 štvorcových stôp) podlahovej plochy (Kredit: Mariana Bisti)

Inšpirácia za nezvyčajným kovovým obkladom Olivovníkového domu pochádza z jeho umiestnenia vedľa olivového hája (Kredit: Mariana Bisti)

Olivový stromový domáci svetlý efekt (kredit: Mariana Bisti)

Perforácie Olivovníkového domu boli opracované CNC routerom (Kredit: Mariana Bisti)

"Všetky komponenty budov boli vopred pripravené, ale dizajn sám starostlivo posúdil pozíciu slnka, aby zabezpečil tieňovanie a doplnenie názorov, " vysvetľuje Sopéoglou (Kredit: Mariana Bisti)

Keď je Olive Tree House na izolovanom mieste, získava svoju silu zo sústavy solárnych článkov a obsahuje kompostovacie toalety (Credit: Mariana Bisti)