Vynikajúca technológia, otvorená a zelená: nová kancelária spoločnosti Google sa nakoniec dostane do konca

Anonim

High-tech, otvorené a zelené: nová kancelária spoločnosti Google sa nakoniec dostane do konca

architektúra

Adam Williams

13. marca 2017

11 obrázkov

Nový Google Charleston East HQ sa očakáva, že bude dokončený do konca roka 2019 (Kredit: Google)

Bolo to už dávno, ale po tom, ako bol odhalený v roku 2015, narazil na problémy a následne si vyžiadal redizajn, novej centrále spoločnosti Google sa nakoniec dostali zelené svetlo plánovačov mesta Mountain View. Projekt BIG a Heatherwick Studio sa má začať koncom tohto roka.

Charleston East bude prvýkrát, keď spoločnosť Google najskôr poverení hlavného sídla namiesto toho, aby obsadila existujúcu budovu, a tak predstavuje príležitosť pre vyhľadávačského giganta skutočne dať vlastnú pečiatku na projekt. To bolo urobené s dizajnom, ktorý sa zameriava na otvorenosť a energetickú účinnosť.

Hlavná budova areálu je doplnená neobvyklou strechou strechy a dosiahne maximálnu výšku 33 metrov. V interiéri bude obsahovať kancelárske priestory s rozlohou 55 277 m² a viac ako 929 m² obchodných priestorov, kaviarní a verejných priestorov.

Zaujímavé je, že zatiaľ čo iné technologické firmy (vrátane spoločnosti Apple) obmedzujú verejnosť na návštevnícke centrum, bude Google's campus pozoruhodne otvorený. Umožní členom verejnosti chodiť priamo do centra hlavnej budovy a pozrie sa na workshopy s kódovaním, rozhovory o udržateľnej technológii, demo VR a podobne.

Veľké zasklenie zabezpečí, že horné podlažie nebude počas dňa potrebovať elektrické svietidlá, zatiaľ čo všetky dažďové a dažďové vody sa skladujú v zásobníkoch na 721 000 galónov (2 729 kilolitrov) predtým, než sa recyklujú a znovu použijú.

Stále ešte nevieme o tejto podivnej streche strechy, ale vieme, že bude úplne pokrytá solárnymi panelmi, čo predstavuje približne 40% potrebnej elektrickej energie. Spoločnosť Google tvrdí, že pracuje na vývoji nových panelov, ktoré sú ľahšie, bezpečnejšie voči vtákom a zmierňujú oslnenie.

Všetky sklenené vzorky budú vzorované tak, aby sa zvýšila bezpečnosť miestnej populácie vtákov, a existujúce dovážané stromy budú nahradené miestnymi vodnými druhmi. Na pozemku o rozlohe 18 hektárov bude tiež zahrnuté cyklistické a pešie trasy. V skutočnosti spoločnosť Google skutočne presadzuje dvojkolesovú dopravu a najlepší prístup k parkovaniu bude vyhradený pre cyklistov (a pasažierov autobusov), pričom užívatelia automobilov budú musieť ďalej chodiť do kancelárie.

Charleston East je navrhnutá pre LEED Platinum, najvyššie hodnotenie najvyššej úrovne budovy a zástupca spoločnosti Google nám povedal, že výstavba má začať tento rok v lete (na severnej pologuli). Očakáva sa, že bude ukončené do konca roka 2019.

Zdroj: Google

Nový Google Charleston East HQ sa očakáva, že bude dokončený do konca roka 2019 (Kredit: Google)

Google skutočne tlačí na dvojkolesovú dopravu a najlepší prístup k parkovaniu bude rezervovaný pre cyklistov (Kredit: Google)

Zatiaľ čo iné technologické firmy (vrátane spoločnosti Apple) obmedzujú verejnosť na centrum návštevníkov mimo skutočnú akciu, kampaň Google bude pozoruhodne otvorená (Kredit: Google)

Ako prvý HQ postavený od nuly, Charleston východ predstavuje Google s prvou šancou skutočne dať svoje vlastné pečiatka na budove

Charleston East je navrhnutá pre LEED Platinum, najvyššie hodnotenie najvyššej úrovne budovy (Kredit: Google)

Campus spoločnosti Google umožní členom verejnosti chodiť priamo cez centrum hlavnej budovy a pozrieť sa na workshopy s kódovaním, rozhovory o udržateľnej technológii, demo VR a podobne (Kredit: Google)

Charleston East bude zahŕňať cyklistické a pešie trasy (kredit: Google)

Google nám povedal, že výstavba má začať tento rok v lete (na severnej pologuli) (Kredit: Google)

Podzemná strecha kabíny Charleston East bude úplne pokrytá solárnymi panelmi, čo predstavuje 40% požadovanej elektrickej energie (Kredit: Google)

Charleston East bude zahŕňať cyklistické a pešie trasy (kredit: Google)

Charleston East bude obsahovať obchodné priestory a kaviarne (kredit: Google)