Rakúsky dom pohlcený väčším novým dreveným exteriérom

Anonim

Rakúsky dom pohlcený väčším novým dreveným exteriérom

architektúra

Stu Robarts

9. decembra 2014

20 fotiek

Haus Hohlen má novú budovu "obálku" postavenú okolo nej

Keď sa domy rozširujú, všeobecne ide o to, že ďalšia časť je jednoducho pridaná do jednej časti budovy. Dom v Rakúsku má však okolo neho postavený úplne nový exteriér. Súčasná budova hotela Haus Hohlen je súčasťou interiéru domu.

Haus Hohlen sa nachádza na kopci nad obcou Dornbirn v Rakúsku a pôvodne bol postavený v roku 1961. V roku 2012 bolo rozhodnuté, že budova s ​​rozlohou 85 m2 bola pre štyroch obyvateľov príliš malá a prístup na renováciu a rozšírenie bolo formulované.

Jediná časť budovy, ktorá sa považovala za zachovanie, bola existujúca kamenárna. Okrem toho bol dom vypitvaný a odstránené nechcené svietidlá. Pôvodná stavba bola potom uzavretá novou budovou "obálka" alebo exteriér. Vnútorná štruktúra zostáva rozpoznateľná, ale funkcie boli na miestach opätovne priradené. Niektoré okná sa napríklad stali priechodmi, priechodom a výklenkom pre misku.

Nový exteriér bol postavený z ľahkého dreva, aby sa využil potenciál prefabrikácie, rýchlej konštrukcie, použitia ekologicky šetrného materiálu a výhody vnútornej teploty po dokončení budovy. Budova bola rozšírená o 4 m na štíte štítu a na bokoch 1, 5 m (5 stôp), pričom nová strecha bola postavená bezprostredne nad existujúcou strechou.

"Použili sme staré domové dlaždice a zmiešali ich s novými, " vysvetľuje projektový architekt Jochen Specht Gizmagu. "Je to tradičná technika, keď sa rozširujú stajne alebo iné budovy."

Rovnako ako pridanie veľa okien, aby sa využili okolie domu Haus Hohlen, vykurovanie a izolácia budovy sa tiež zlepšili. Všetky sklá sú teraz triple glazované, existujúci olejový vykurovací systém bol nahradený tepelným čerpadlom s geotermálnymi sondami a bolo inštalované podlahové vykurovanie. Bola tiež použitá nová izolácia z drevených vlákien a penového skla. Tieto faktory znížili spotrebu energie vykurovania Haus Hohlen na 45 kWh / m2 (4, 2 kWh / sq ft) ročne.

Haus Hohlen bol dokončený začiatkom tohto roka. Nasledujúce video je časový úsek transformácie budovy.

Zdroj: Jochen Specht

Haus Hohlen má novú budovu "obálku" postavenú okolo nej

Pôvodná stavba Haus Hohlena bola vypitvaná a nežiadúce prístroje boli odstránené

Po vypitvaní sa pôvodná konštrukcia domu Haus Hohlen uzavrela novým exteriérom

Haus Hohlen bol predĺžený o 4 m (13 ft) na konci štítu a po stranách 1, 5 m (5 stôp)

Haus Hohlen sa nachádza na kopci nad obcou Dornbirn, Rakúsko

V Haus Hohlen sa teraz využíva veľa zasklenia, aby sa využili okolité výhľady

Pôvodná stavba Haus Hohlen je teraz viditeľná ako súčasť interiéru budovy

Nový exteriér hotela Haus Hohlen bol postavený z ľahkého dreva

Všetky sklo je trojitá, aby pomohla izolovať Haus Hohlen

Vnútri pôvodnej štruktúry Haus Hohlenovej zostáva rozpoznateľná, ale funkcie boli na miestach opätovne priradené

Pohľad medzi pôvodným a novým exteriérom Haus Hohlen

Vonkajšie dvere Orignal sa v súčasnosti používajú ako vnútorné priechody

Nová drevená konštrukcia pomáha izolovať Haus Hohlen

Pohľad pozdĺž strany Haus Hohlen

Jeden z novovytvorených priestorov v Haus Hohlen

Spálňa vo vnútri Haus Hohlen

Kuchyňa vo vnútri Haus Hohlen

Schodisko medzi pôvodným a novým exteriérom Haus Hohlen

Svah, na ktorom sedí Haus Hohlen

Temný nový exteriér Haus Hohlen