Apple otočí stránku s novým maloobchodným obchodom v San Franciscu

Anonim

Apple otočí stránku s novým maloobchodným obchodom v San Franciscu

architektúra

Stu Robarts

24. mája 2016

7 obrázkov

40-ft-vysoký (12-m-vysoký) objem je bez stĺpcov objem a domy konzolové mezanín (Kredit: Nigel Young / Foster + Partners)

V sobotu bolo 15. výročie otvorenia prvých obchodov Apple a aký lepší spôsob, ako osláviť, než otvorením iného? Nové miesto v San Franciscu zdieľa rovnaký priestranný a otvorený štýl ako trailblazeri, ale má aj množstvo špičkových a inovatívnych funkcií.

Je navrhnutá architektonickou firmou Foster + Partners v Spojenom kráľovstve, ktorej nedávna práca sa pohybovala od návrhu droneportov až po robotom vytvorené 3D vytiahnuté prístrešky pre Mars na futuristické čerpacie stanice. Návrh dizajnu je samozrejme trochu všednejší než všetko, ale ako by ste očakávali pri zhromažďovaní dvoch dizajnových elektrární, ako sú Foster a Apple, výsledok tu nie je nič iné.

Spoločnosť New Place, ktorá sa nachádza na Union Square, je zameraná na rozšírenie koncepcie tradičného obchodu Apple, aby bola viac zameraná na komunitu. Týmto spôsobom je tiež určený ako model pre budúce Apple Stores po celom svete.

Samotná budova je úplne podporená obrovskou oceľovou priehradovou konštrukciou, ktorá na druhej strane podporuje iné zábradlia, ktoré vytvárajú kónický nepriehľadný strop. Tento nepriehľadný vzhľad je výsledkom osvetlených panelov, ktoré sa používajú na osvetlenie obchodu v noci. 40-ft-vysoký (12-m-vysoký) objem budovy je bez stĺpcov a obsahuje konzolový mezanín, ktorý sa zdá, že pláva.

Prístup do obchodu je umožnený cez 42-ft-vysoký (13-m-vysoký) posuvných sklenených dverí, ktoré sú čiastočne zamerané na pomoc ventiláciu budovy prirodzene. Vzduch je preťahovaný cez nich, predtým, ako preteká budovou a je vyhnaný cez strechu, pomáha udržať interiér svieži a pohodlný.

Dvere tiež pomáhajú spojiť Union Square s novou námestie na sever. Obchod preteká von na námestie, kde sa nachádza miestnosť na zhromažďovanie a priestor pre verejnosť s verejným Wi-Fi. Je navrhnutá tak, aby bola pokojnou oblasťou, s vrcholom stromov, 15-metrovou zeleňou, vodopádom a fontánou.

V obchode existuje niekoľko nových funkcií v prístupe k Apple Store. Apple maloobchodníci majú svoj vlastný listnatý háj stromov, ktorý poskytuje príjemné zelené priestory pre prácu so zákazníkmi.

"Avenue, " je medzitým nový vzhľad produktov. Prebieha pozdĺž steny a má interaktívne "okná ", v ktorých sú zobrazené položky, inšpirované sezónnymi displejmi v obchode. Na displejoch sa zúčastňujú zamestnanci, ktorí poskytujú návštevníkom informácie.

Rovnako ako u iných obchodov Apple, je priestor na učenie, prezentácie a udalosti. "Fórum" má celoročný program, ktorý zabezpečuje všetkým od detí až po učiteľov a vývojárov. Jeho kontaktným miestom je 6K video stena, na ktorej je možné zobraziť propagačný obsah a zároveň pôsobiť ako animovaný pozadie pre Union Square. K dispozícii je aj dôvernejší priestor, kde môžu byť poskytované poradenstvo a školenia pre firemných zákazníkov.

Obchod je plne napájaný z obnoviteľných zdrojov energie, z ktorých niektoré sú vyrobené 130 fotovoltaickými panelmi, ktoré sú inštalované na streche budovy. To sa otvorilo v sobotu a bude vedené tímom 350 zamestnancov, ktorí sa presťahovali z pôvodnej Apple San Francisco umiestnenie na ulici Stockton, ktorý sa otvoril v roku 2004.

Zdroje: Apple, Foster a Partners

40-ft-vysoký (12-m-vysoký) objem je bez stĺpcov objem a domy konzolové mezanín (Kredit: Nigel Young / Foster + Partners)

Budova má kónický, nepriehľadný strop, ktorý je zakrytý osvetlenými panelmi, ktoré sa používajú na osvetľovanie obchodu v noci (Kredit: Nigel Young / Foster + Partners)

"The Avenue " je nový vzhľad na zobrazovanie produktov inšpirovaných sezónnymi výkladmi v obchodoch a zúčastňuje sa zamestnanci spoločnosti Apple na poskytovaní informácií návštevníkom (Kredit: Nigel Young / Foster + Partners)

Apple Geniuses majú svoje vlastné listnaté háje, s baldachýnom stromov poskytujúcim zelený priestor na prácu so zákazníkmi (Kredit: Nigel Young / Foster + Partners)

V obchode je podpísané sklenené schodisko Apple (Kredit: Nigel Young / Foster + Partners)

Konzolový mezanín je navrhnutý tak, aby sa mohol zdokonaľovať (Kredit: Nigel Young / Foster + Partners)

Obchod sa tiahne na námestie, ktoré má miesto zhromažďovania a priestor pre verejné podujatia s verejným Wi-Fi, stromami, 15-metrovou zeleňou, vodopádom a fontánou (Credit: Nigel Young / Foster + Partners )